Frans Hattink

Frans Hattink

Het begin:

De klank van de doedelzak heeft al eeuwenlang een magische invloed gehad op de mens. Het voert ons naar Schotse hooglanden en Breugheliaanse feesten .Van Engelse countrydansen tot aan het Franse hof ,met de Musette de Cour. Een instrument met een zeer oude geschiedenis en een rijke verspreiding over de wereld. Met een waarschijnlijke oorsprong uit het Land van de Eufraat en de Tigris.

Voor mij de grote reden om , in 1985, te beginnen met een doedelzak werkplaats en mij te vestigen als doedelzakbouwer.

Op het moment ben ik al meer dan 30 jaar professioneel doedelzakbouwer en docent op dit mooie instrument en geef o.a les en workshops aan beginnende en gevorderde spelers.

Doedelzakbouw is een zeer ambachtelijk vak. Het is meer dan alleen vormgeving. De extra dimensie is de klank en speelbaarheid van een instrument. Met de combinatie van goed hout, technische kennis, een goede informatie-uitwisseling met collega bouwers en daarbij passie voor de doedelzakklank heb ik inmiddels een uitgebreide klantenkring weten op te bouwen. Ik blijft streven naar innovaties op het gebied van doedelzakbouw. De doedelzak, een eeuwenoud instrument dat nog steeds in ontwikkeling is.